Ά
σχετος:
-Αυτός που δεν έχει καμία σχέση
-Αυτός που έχει πλήρη άγνοια
-Το αντίθετο του Σχετικός

Ότι γράφεται εδώ δεν δεν είναι απαραίτητα η πάσα αλήθεια... ίσα-ίσα το πιο πιθανό είναι να είναι τελείως "άσχετο" με την πραγματικότητα...

Αν δεν σας αρέσουν αυτά που γράφονται "εδώ", το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην τα διαβάζετε...

Μη διστάσετε να σχολιάσετε... δεν υπάρχει περίπτωση να κατακριθείτε για την άποψη σας... (Αρκεί να είναι σεμνά και ορθά διατυπωμένη)...

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Tο γεμάτο κενό...

-Τι ειναι οταν νιωθεις ενα κενο εδω; μου ειπε και μου εδειξε το στερνο της.
-Τι να πω... δεν ξερω, εδω λενε πως ειναι η ψυχη, απαντησα.














Φυσικα δεν πιστευω αυτο που λεω, αλλα η ερωτηση 
ειναι κατευθυνομενη και απανταω εξισου κατευθυνομενα. 

Εχουμε και λεμε λοιπον.
Ενα κενο στην ψυχη.

Φυσικα αν προσπαθησουμε το ερμηνευσουμε δεν θα το γεμισουμε 
αλλα ισως ειναι μια καλη αρχη για να επικοινωνησουμε με το κενο μας.

Και το εχω πει...Δεν μπορω να δινω συμβουλες... Δεν ειμαι καθολου καλη σ' αυτα. Αφου οτι και να πω, εδω που τα λεμε, ο καθενας θα κανει αυτο που εχει προαποφασισει να κανει. Απλα θελει να επιβεβαιωσει μεσα απο τη συζητηση μας πως δεν ειναι το σωστο και εγωιστικα πια, να διωξει τις τυψεις.






Αν πραγματικα καποιος νιωθει κενο αυτο ειναι αν μη τι αλλο κατι ευχαριστο. Σημαινει οτι εχεις πιασει πατο. Εχεις πονεσει, και σε εχουν πονεσει, εχεις κλαψει, εχεις θυμωσει, εχεις νευριασει, εχεις μισησει και εχεις μισηθει. Αλλα για να νιωσεις ολα αυτα αυτα σημαινει πως εχεις χαμογελασει, εχεις γελασει, εχεις αγκαλιασει, εχεις συγκινηθει, εχεις αγαπησει, εχεις αγαπηθει. Ομως εσυ θεωρεις οτι εισαι στο μηδεν. Ομως ολα αυτα δειχνουν πως οχι μονο δεν εισαι κενος αλλα αντιθετα πολυ γεματος. Απλα εχεις χασει την ισορροπια.


Μπορουμε να το δουμε και αλλιως.
Τι σημαινει μαθηματικα το μηδεν? Ο τελειος αριθμος. Ενα αθροισμα απειρων αντιθετων αριθμων. Αλλα εμεις δεν βλεπουμε το μηδεν σαν αφετηρια, αλλα σαν τερμα. Θεωρουμε το μηδεν ως εναν αρνητικο αριθμο και αυτο ειναι λαθος. Το μηδεν μας, αποτελειται απο τα σωστα και τα λαθη μας. Απο τον καλο και τον κακο μας εαυτο. Η συγκρουση των αντιθετων στοιχειων και των αντιφατικων συνθηκων μεσα στις οποιες ειμαστε αναγκασμενοι να ζουμε η μαλλον να επιβιωνουμε μας αποπροσανατολιζουν. Καθηλωνουν τα παντα μεσα μας και μας ακινητοποιουν. η ριξη με τον εαυτο μας ειναι πράγματι ο,τι χειροτερο.



Για να επικοινωνησουμε μαζι του αρκει να τον κοιταξουμε. Μεσα μας εχουμε ολες τις απαντησεις γιατι ειμαστε γεματοι. Γεματοι απο εμπειριες. Καλες και κακες. Απο τα παθηματα που εγιναν μαθηματα. Γιατι ειμαστε ανθρωποι, και εχουμε απλα τους φιλους μας για να μας στηριζουν και να μας βοηθουν,να κανουμε ξανα τη συνδεση με το ρημαδι το μεσα μας. Τον εαυτο μας. Ο εαυτος μας ποτε δεν ειναι κενος. Εμεις νιωθουμε ετσι γιατι τον παραμελουμε. Αυτος ειναι παντα εκει. Ας μην τον παραμελουμε λοιπον. γιατι αυτος δεν θα μας αφησει ποτε. Εκτος και αν τον αφησουμε εμεις.












Καληνυχτα, σε ολες και σε ολους.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θα σχολιάσεις ή μπα;

Γράφω και εδώ... :)!

A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο